Tuesday, June 22, 2021

Recetë gatimi: Sallatë me spinaq, patate të ëmbla dhe fasule

Recetë gatimi nga dietologia Blerina Bombaj: Sallatë me spinaq, patate të ëmbla dhe fasule

  • 1 patate e ëmbël, e qëruar dhe prerë në kubikë
  • 5 lugë vaj ulliri
  • 1/2 lugë çaji piper i zi
  • 1/4 lugë çaji kripë
  • 1/2 kupë borzilok
  • 3 lugë uthull molle
  • 1 lugë qepë
  • 2 lugë mustardë
  • 10 kupa spinaq
  • 425 gr. fasule
  • 2 kupa laker
  • 1 kupë spec
  • 1/3 kupë arre hikori

Vendosni sobën të ngrohet në 220 gradë. Ndërkohë, në një tas të madh, vendosni patatet, 1 lugë vaj, 1/4 lugë çaji piper dhe 1/8 lugë çaji kripë. Kalojini në një tavë për pjekje dhe vendosini në furrë përreth 15-18 minuta, derisa të jenë zbutur. Lërini të ftohen për 10 minuta.

Nga ana tjetër, vendosni në mikser, borzilokun, vajin, uthullën, qepën, mustardën dhe piperin e kripën e mbetur. Kalojini më pas tek tasi. Shtoni spinaqin, fasulet, specin, lakrën, arrat dhe patatet e ftohura.

No comments:

Post a Comment