nga Daniela Burnazi
Kuzhina mund të mbajë produkte që mund të ju dëmtojnë shëndetin dhe ju nuk e dini. Në këto postim do t’ju tregojmë disa prej tyre:
Sfungjeri i enëve: një nga produktet më të pista në kuzhinë është sfungjeri i enëve sepse akumulon baktere të shumta nga ushqimet. Duhet ta ndërroni sfungjerin e enëve të paktën 1 herë në 2 javë.
Ushqimet e ndenjura: gjella apo ushqime të tjera duhet të qëndrojnë në frigorifer maksimumi 2 ditë. Mos konsumoni ushqime shumë të ndenjura sepse mund të helmoheni.
Erëzat e ndenjura: ndoshta nuk e dinit, por erëzat që qëndrojnë më shumë se 1 vit humbasin fuqinë dhe aronën e tyre.
Të bardha vezësh në kuti ose kanace: blini vezë të freskëta dhe mund të ndani të bardhën nga e verdha. Kutitë me të bardha vezësh prishen disa orë pas hapjes së tyre dhe janë burim helmimi.
Burimi: HEALTH
No comments:
Post a Comment