nga Daniela Burnazi
Sezoni i vjeshtës dhe dimrit është i pasur me fruta dhe perime me vlera të shumta ushqyese, në këtë postim do t’ju paraqesim disa prej tyre:
Mollët: janë të pasura me vitamnia dhe fibra dietike.
Lakrat e Brukselit: janë të pasura me vitaminë K, folate, hekur.
Dardhat: janë të pasura me fibra dhe burimi më i mirë i bakrit dhe vit. C
Lulelakra
Kungujt: të pasur me kalium dhe fibra, gjithashtu burim shumë i mirë i vitaminës B.
Patatet e ëmbla: burim shumë i mirq i vitamnës A dhe hekurit. Kanë veti të shkalqyera anti-inflamatore.
Shegët: të pasura me vitaminë C dhe folate. Lëngu i tyre është perfekt për të ulur presionin e lartë në gjak, për të luftuar infeksionet.
Hurmat e Arabisë: të pasura me yndyrna të mira, janë një burim shumë i mirë fibrash dhe kaliumi.
Burimi: HEALTH
No comments:
Post a Comment