Nga Blerina Bombaj, dietologe
400gr. domate, prerë në kubike
1/2 kupë fasule, të gatuara
1 lugë vaj ulliri ekstra i virgjër
1 lugë uthull e bardhë
1 lugë rozmarine të grirë
1 lugë caji hudhër e grirë
1 thelpi hudhër, e prerë përgjysmë
12 deri në 16 feta të vogla buke
1 lugë fara pishe
Pak djath parmixhano
Kripë e piper i zi, sipas dëshirës
Në një tas vendosni domatet, fasulet, vajin, uthullën, rozmarinën dhe hudhrën e grirë. Marinojeni me pak kripë e piper dhe lëreni mënjanë.
Rrëshqisni hudhrën e përgjysmuar tek secila nga fetat e bukës dhe spërkasni tek këto të fundit pak vaj ulliri. Vendosini më pas për tu thekur.
Pasi ti keni hequr e ti keni lënë të ftohen pak, vendosni tek secila një sasi të barabartë të përzierjes me domate. Shtoni në fund farat e pishës dhe djathin.
No comments:
Post a Comment