Përshtati në shqip: Daniela Burnazi
Karrotat janë një nga mrekullitë e natyrës, ato janë të pasura me vitamina PP, B2, B6, C dhe E. Shumë hekur, kobaltin, bakër, Beta-karotin që e bën atë një prej mbrojtësit më të fort të imunitetit. Ai e forcon membranat mukoze në të gjithë organizmin, duke e mbrojtur atë nga hyrja e viruseve dhe e baktereve. Gjithashtu vepron si faktor të kopjimit të gjeneve në bërthamën e qelizave. Metabolizmi mund të stimulohet dhe aktivizohet vetëm nga karotina.
Lëngu i karotës ka gjithashtu shumë vitamën A. Ai stimulon sintezën e albuminit dhe inkurajon rritjen e organizmit. Prandaj është shumë i këshillueshëm për fëmijët e prapambetur në aspektin fizik dhe mendor.
Lëngu i karotës është gjithashtu burim i pazëvendësueshëm selenit. Seleni është mikroelementi më i rëndësishëm për të mbajtur funksionimin e shëndetshëm të imunitetit. Ai mbron qelizat nga proceset e liga.
Lëngu i karotës mund të përdoret së bashku me çdo lëng tjetër.
Ja disa nga përfitimet më të rëndësisshme të lëngut të karotës:
Redukton radikalet e lira: lëngu i karrotës është i pasur me antioksidantë që zmbrapsin radikalet e lira të cilat shkatërrojnë qelizat e shëndetshme.
Ul nivelin e kolesterolit të keq
Rrit imunitetin
Ju jep energji
Ndikon në shëndetin e mirë të dhëmbëve dhe kockave
Përmirësën traktin urinar
Përmirësën shëndetin e lëkurës
Përmirëson shëndetin e syve
Pastron mëlçinë
Ndikon në shërimin e plagëve
Rrit imunitetin tek fëmijët
Rrit kapacitetin e mbajtjes së oksigjenit
Siguron energji të menjëhershme
Burimi: HEALTH
No comments:
Post a Comment