Shembull për një menu ditore
- 1 filxhan çaj jeshil me pak limon të freskët dhe me pak mjaltë.
- 2 feta buke thekre me 2 lugë gjizë pa kripë, ose djathë pa krip me 1 lugë gjelle vaj ulliri të shoqëruara me pak erëza ( koliandër, majdanoz, rigon, hudhër).
- 1 gotë lëng agrumesh të freskëta
Para dreke
- 10-15 kokrra bajame dhe 1 molle
Dreke
- Sallate me perime te ziera me 1 luge gjelle vaj ulliri
- 150-200gr mish pule ose peshk sardele te pjekur
- 1-2 feta buke thekre
Pas Dreke
- 1 kupe kos me yndyre te skremuar me ½ lk tumerik, 1 lk mjalt dhe 2 kokrra arra dhe 1 l.gk boronice te thate
Darke
- Sallate me spinaq te fresket, sallate jeshile, rukola,qepe te njome me erza bimore si majdanoz, koper, koliander me 10 kokrra ullinje me 1 lgj vaj ulliri
- 1 kupe me thjerza me pak hudher, qepe, dafine me vaj uliri dhe pak uthull molle
- 1-2 feta buke thekre
No comments:
Post a Comment