Fiter Bajrami është festa që vjen pas agjërimit. Në këtë postim do t’ju paraqesim disa nga ushqimet dhe ëmbëlsirat më tradicionale që konsumohen në këtë ditë.
Çorba e Begut: është një supë/çorbë që bëhet me perime, qepë dhe mish viçi, qingji ose pule. Pasi të shërbehet në pjatë i hidhet gjalp i shkrirë i nxehtë.
Musakaja: është një ushqim tradicional që bëhet me patate, kungullesha, patëllxhan dhe kimë që bëhet me qepë, domate dhë mish të grirë.
Sarmat: janë mbushje të gjethes së rrushit ose të lakrës me mish, qepë, domate, erza të ndryshme dhe oriz.
Pitet turke: bëhen me brumë të ardhur dhe piqen pa vaj. Janë zëvëndësuese të bukës dhe shumë të përdorura në festën e Bajramit.
Ëmbalsirat më të përdorura në festën e Bajramit:
Kynefe: ëmbëlsira shumë e shijshme që bëhet me kadaif dhe djathë. Shërbetoset dhe shoqërohet me stika të thërrmuara.
Bakllavaja me sitika ose arra.
Kadaifi tradicional me arra ose stika.
Hallva. / shëndeti.com.al
No comments:
Post a Comment