Nga Daniela Burnazi
Kjo dietë është përgatitur nga Instituti Gjerman i Ushqimit. Parimi i dietës është të hani ushqim me të cilin do të humbni shumë kalori dhe do të qëndroni të ngopur. Dieta përshpejton metabolizmin dhe ju ndihmon që mos t’I rimerrni ato kalori që hmbni shpejt.
Dieta është efektive kur mbahet me rigoroziet, përpara se të mbani dietën konsultohuni me një mjek apo dietolog për efektet negative që mbartin dietat në përgjithësi.
Dita e Parë
Mëngjesi: Vetëm kafe pa sheqer ose qumësht.
Dreka: Dy vezë të ziera dhe një racion spinaq i zier pa kripë.
Darka: 200 gr biftek i pjekur në zgarë e shoqëruar me sallatë jeshile dhe fruta të çafrëdoshme.
Dita e Dytë
Mëngjesi: Kafe pa sheqer ose qumësht dhe një fetë buke e hollë e thekur.
Dreka: 150gr biftek i pjekur në zgarë e shoqëruar me sallatë jeshile ose sallata mikse me perime dhe fruta të ndryshme.
Darka: 100 gr fileto pule (mish i bardhë pule).
Dita e Tretë
Mëngjesi: Kafe pa sheqer ose qumësht dhe një fetë buke e hollë e thekur.
Dreka: Dy vezë të ziera të shoqëruara nga një sallatë me domate.
Darka: 100 gr fileto pule dhe sallatë mikse me perime (ose vetëm sallatë jeshile).
Dita e Katërt
Mëngjesi: Kafe pa sheqer ose qumësht dhe një fetë buke e hollë e thekur.
Dreka: Një vezë e zier e shoqëruar me djath të bardhë dhe karota.
Darka: Kos dhe fruta të stinës.
Dita e Pestë
Mëngjesi: Një sallatë me karrota dhe limon si dhe kafe pa sheqer ose qumësht.
Dreka: 250 gr peshk i gatuar në avull e shoqëruar me domate.
Darka: 150gr biftek i pjekur në zgarë e shoqëruar me sallatë jeshile ose sallata mikse me perime.
Dita e Gjashtë
Mëngjesi: Kafe pa sheqer ose qumësht dhe një fetë buke e hollë e thekur.
Dreka: Gjysëm pule e pjekur në zgarë.
Darka: Dy vezë të ziera të shoqëruara me karrota.
Dita e Shtatë
Mëngjesi: Çaj me limon pa sheqer ose qumësht.
Dreka: 150gr biftek i pjekur në zgarë e shoqëruar me sallatë jeshile ose sallata mikse me perime dhe fruta të ndryshme.
Darka: Zgjidhni sipas dëshirës një menu të darkës të gjashtë ditëve më parë.
Burimi: Majo Clinic
No comments:
Post a Comment